O projektu

Ogranak Matice hrvatske Šibenik u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ Šibenik projektom „Od boje do zvuka u virtualnom svijetu“ omogućiti će pripadnicima ciljnih skupina; mladima do 25 godina i starijim osobama 54+ interaktivne online radionice. Ukupno je razvijeno za obje ciljne skupine 9 programa za 70 korisnika. Mladima do 25 godina 6 programa radionica za 51 polaznika, a starijim osobama od 54 +, 3 programa radionica za 19 polaznika.

Projekt poboljšava pristup ciljanih skupina kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

Radionice su bazirane na kulturnu edukaciju o glazbi, književnom stvaralaštvu, scenskom izrazu, kreativnom pisanju te razvoju poduzetničkih kompetencija u likovnom stvaralaštvu i održavat će se prema izrađenom kalendaru događanja.

Plan trajanja projekta je 8 mjeseci dok će se aktivnosti provoditi u periodu od 6 mjeseci. Riješit će se problem digitalnog neiskustva i pristupa kulturnim i umjetničkim sadržajima te će se smanjiti osjećaj izoliranosti s ciljem unapređenja njihovih kreativnih vještina i znanja te poboljšanju kvalitete života.

 

Od boje do zvuka 1
Od boje do zvuka 2

Ovim projektom povećava se socijalna uključenost te se smanjuje osjećaj usamljenosti osoba starijih od 54 godine, njih 19 sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta uvođenjem novih tehnologija što doprinosi jačanju zajednice čime će se stvoriti dostupnija i uključiva kultura, dok se mladim osobama do 25 godina u ovom trenutku smanjuje osjećaj usamljenosti zbog nemogućnosti druženja sa osobama svoje dobi. Također rješava se problem nezainteresiranosti prema kulturnim događanjima na način da će se internet generacija (mladi do 25 godina) povezati putem „njihovog“ medija s kulturom i kulturnim aktivnostima te tako stvoriti interes za pohađanje kulturnih sadržaja nakon što bolest uzrokovana COVID – 19 prođe.

Ciljne skupine su stariji od 54 te mladi do 25 godina, ujedno i ranjive skupine. Online interaktivnim radionicama nastavit će se njegovati kultura i baština koju promiču Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ Šibenik. Zadnji mjesec provedbe projekta „Od boje do zvuka u virtualnom svijetu“ izraditi će se audio vizualni film uz pomoć montažera sa sudionicima, vanjskim suradnicima i njihovim uradcima. Izvor materijala bit će snimljene radionice koje će se nakon provedbe projekta postaviti na Internet.

Prema općem cilju poziva povećava se socijalna uključenost te smanjenje osjećaja usamljenosti osoba starijih od 54 godine, njih 19 sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta uvođenjem novih tehnologija što doprinosi jačanju zajednice čime će se stvoriti dostupnija i uključiva kultura, dok se mladim osobama do 25 godina u ovom trenutku smanjuje osjećaj usamljenosti zbog nemogućnosti druženja sa osobama svoje dobi. Također rješava se problem nezainteresiranosti prema kulturnim događanjima na način da će se internet generacija ( mladi do 25) povezati putem „njihovog“ medija s kulturom te tako stvoriti interes za pohađanje kulturnih sadržaja nakon što bolest uzrokovana COVID – 19 prođe. Prema specifičnom cilju poboljšava se pristup pripadnika ciljanih skupina kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima. Ciljne skupine su stariji od 54 te mladi do 25 godina, ujedno i ranjive skupine. Online interaktivnim radionicama nastaviti će se njegovati kultura i baština koju promiču Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ Šibenik.

Gradska knjižnica kao Partner na projektu će ustupiti prostor prijavitelju za obavljanje aktivnosti dok će se nabaviti potrebna oprema za opremanje prostora u vlasništvu Knjižnice te će time i Knjižnica kao partner biti vlasnik opreme. Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku će obavljati aktivnosti u novoopremljenoj prostoriji te će se time osigurati i održivost projekta. Prijavitelj je zadužen za održavanje aktivnosti te ispunjenje mjerljivih ishoda, a partner je obvezan ustupiti prostor kao i za održavanje nabavljene opreme.

Za više informacija možete nam se javiti na e-mail adresu info@matica-hrvatska-sibenik.hr 

 

Skip to content