Likovna radionica "Acta non verba" (mladi)

Radionice su zamišljene kao likovna igra u kojoj će sudionici imati priliku istraživati grad kroz njegove motive i stvoriti likovnu priču služeći se različitim likovnim tehnikama i tehnologijama rada.

Zamišljen je niz od 7 radionica:

  1. Modeliranje apstraktnih oblika od slanog tijesta. Oblici koji će sabrani u jednu cjelinu tvoriti svojevrsnu pokretnu skulpturu mobile, sušenje, (pečenje) i bojanje, te u drugoj fazi izrada mobilea.
  1. Izrada sjenila za lampu od konopa i tkanina. Pomoću različitih konopa, konca, vune i tkanina, izraditi će se transparentna opna koja može služiti kao sjenilo električnom izvoru svjetla ili za lučicu.
  1. Bojanje žutice prirodnim bojama i zatim ručno šivanje shopping vrećica. Sa ciljem smanjenja zagađenja prirode i okoliša, podizanje svijesti o onečišćenju planete.
  1. Izrada posude tehnikom kaširanja od papira, starih novina i kartona. Zatim i ukrašavanje posude sa simbolima grada, pečatiranje ili reljef.
  1. Crtanje na papiru olovkom na temu “moj grad u sjenama”. Prema predlošku sa fotografije.
  1. Izrada kućice za ptice od prirodnih šumskih materijala, prethodno je potrebno sakupiti materijale u vidu grančica iz prirode i pripremiti alate za rad.
  1. Izrada kolaža od starih fotografija, novina, časopisa, kolaž papira u boji i sličnih materijala na tvrđem kartonu, ljepljenjem. U A4 formatu.

Radionica se odvija u potpunosti online, a u njoj može sudjelovati više sudionika.  Za provedbu radionica potrebno je stolno ili prijenosno računalo s kamerom i slušalicama.

Za prvu radionicu potrebno je pripremiti brašno i vodu za izradu apstraktnih oblika od slanog tijesta.

Raspored održavanja radionica: 2. veljače, 9. veljače, 16. veljače, 23. veljače, 2. ožujka, 9. ožujka i 16. ožujka od 16-19 h.

Prijaviti se možete putem linka: https://forms.gle/3DndLBh9s6WbWvTNA

 

Skip to content