Likovna radionica "Acta non verba" (54+)

Radionice su zamišljene kao likovna igra u kojoj će sudionici imati priliku istraživati grad kroz njegove motive i stvoriti likovnu priču služeći se različitim likovnim tehnikama i tehnologijama rada.

Zamišljen je niz od 7 radionica:

  1. Modeliranje apstraktnih oblika od slanog tijesta. Oblici koji će sabrani u jednu cjelinu tvoriti svojevrsnu pokretnu skulpturu mobile, sušenje (pečenje) i bojanje, te u drugoj fazi izrada mobilea.
  1. Izrada sjenila za lampu od konopa i tkanina. Pomoću različitih konopa, konca, vune i tkanina, izraditi će se transparentna opna koja može služiti kao sjenilo električnom izvoru svjetla ili za lučicu.
  1. Bojanje žutice prirodnim bojama i zatim ručno šivanje shopping vrećica. Sa ciljem smanjenja zagađenja prirode i okoliša, podizanje svijesti o onečišćenju planete.
  1. Izrada posude tehnikom kaširanja od papira, starih novina i kartona. Zatim i ukrašavanje posude sa simbolima grada, pečatiranje ili reljef.
  1. Crtanje na papiru olovkom na temu “moj grad u sjenama”. Prema predlošku sa fotografije.
  1. Izrada kućice za ptice od prirodnih šumskih materijala, prethodno je potrebno sakupiti materijale u vidu grančica iz prirode i pripremiti alate za rad.
  1. Izrada kolaža od starih fotografija, novina, časopisa, kolaž papira u boji i sličnih materijala na tvrđem kartonu, ljepljenjem. U A4 formatu.

Radionica se odvija u potpunosti online, a u njoj može sudjelovati više sudionika.

Za provedbu radionica potrebno je stolno ili prijenosno računalo s kamerom i slušalicama.

Raspored održavanja radionica: 23. ožujka, 30. ožujka, 6. Travnja, 13. Travnja, 20. Travnja, 27. Travnja i 4. Svibnja od 16 – 19 h.

Prijaviti se možete putem linka: https://forms.gle/3DndLBh9s6WbWvTNA

Skip to content