o projektu

Od boje do zvuka 1

Ogranak Matice hrvatske Šibenik u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ Šibenik projektom „Od boje do zvuka u virtualnom svijetu“ omogućiti će pripadnicima ciljnih skupina; mladima do 25 godina i starijim osobama 54+ interaktivne online radionice. Ukupno je razvijeno za obje ciljne skupine 9 programa za 70 korisnika. Mladima do 25 godina 6 programa radionica za 51 polaznika, a starijim osobama od 54 +, 3 programa radionica za 19 polaznika.

Projekt poboljšava pristup ciljanih skupina kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima.

Radionice su bazirane na kulturnu edukaciju o glazbi, književnom stvaralaštvu, scenskom izrazu, kreativnom pisanju te razvoju poduzetničkih kompetencija u likovnom stvaralaštvu, a održavat će se prema izrađenom kalendaru događanja.

Ovim projektom povećava se socijalna uključenost te se smanjuje osjećaj usamljenosti osoba starijih od 54 godine, njih 19 sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta uvođenjem novih tehnologija što doprinosi jačanju zajednice čime će se stvoriti dostupnija i uključiva kultura, dok se mladim osobama do 25 godina u ovom trenutku smanjuje osjećaj usamljenosti zbog nemogućnosti druženja sa osobama svoje dobi. Također rješava se problem nezainteresiranosti prema kulturnim događanjima na način da će se internet generacija (mladi do 25 godina) povezati putem „njihovog“ medija s kulturom i kulturnim aktivnostima te tako stvoriti interes za pohađanje kulturnih sadržaja nakon što bolest uzrokovana COVID – 19 prođe.

Ciljne skupine su stariji od 54 te mladi do 25 godina, ujedno i ranjive skupine. Online interaktivnim radionicama nastavit će se njegovati kultura i baština koju promiču Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku u suradnji s partnerom Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ Šibenik. Zadnji mjesec provedbe projekta „Od boje do zvuka u virtualnom svijetu“ izraditi će se audio vizualni film uz pomoć montažera sa sudionicima, vanjskim suradnicima i njihovim uradcima.

Od boje do zvuka 2

Zainteresirane osobe prijaviti se mogu putem linka: https://forms.gle/3DndLBh9s6WbWvTNA

Obavezni elementi prijave su:

  1. Sken ili fotografija osobne iskaznice, putovnice ili rodnog lista
  2. Suglasnost roditelja/skrbnika za sudjelovanje osobe mlađe od 18 godina (maloljetnika) u projektnim aktivnostima (ispuniti, potpisati, skenirati ili fotografirati)
  3. Suglasnost za sudjelovanje osoba starijih od 18 godina u projektnim aktivnostima (ispuniti, potpisati, skenirati ili fotografirati)

Predložak suglasnosti za maloljetne sudionike možete preuzeti ovdje.

Predložak suglasnosti za punoljetne sudionike možete preuzeti ovdje.

Skip to content